grčka
Foto: Alo/Foto: Grčka info

Grci se opraštaju od Nađe, koja je stradala u radnji dok su besneli požari oko Atine, a sada su otkrivene njene poslednje reči.

"Tanasi, gorimo, moram da prekinem", izgovorila je Nađa (65) pre nego što se prekinula telefonska veza.

U radnji gde je stradala radila je više od 20 godina. Njeno telo pronađeno je u kupatilu, gde je verovatno pokušala da pronađe spas od vatre koja je nemilosrdno gutala sve pred sobom.

Nađine kolege sada ostavljaju bele stepenice na ulazu u radnju koja je cela uništena u požaru. Pričaju kako je trebalo da ode na odmor narednog dana...

Svi uplakani pričaju da je Nađa uvek bila nasmejana, neverovatno vredna, te da je za sobom ostavila dvoje dece.

"Ovo je strašno", priča Nađin kolega Janis Kosmas.

Kaže da je video kada je požar krenuo i da je odmah pozvao radnju.

"Video sam da vatra kreće da se širi. Pozvao sam radnju, niko se nije javljao i onda je digla slušalicu. Pitao sam je šta se dešava, a ona je rekla: 'Tanasi, gorimo, moram da prekinem', i to je bilo to. Bio sam preplašen. Možda je mislila da vatra neće zahvatiti radnju, da ćemo stići da je spasimo", priča kolega.

Veruje se da se radnja zapalila nakon što je na krov pala šišarka sa drveta koje je zahvatio plamen.

Nije poznato da li je Nađa pokušala da pobegne iz radnje, ili je odmah potražila sklonište u kupatilu. Radnja je uništena u požaru. Sva oprema i sve od radova što je bilo unutra je izgorelo. Pao je i deo plafona.

Kolege otkrivaju da je Nađa rodom iz Moldavije i da je u Grčku došla pre nekoliko decenija u potrazi za boljim životom. U zanatskoj radnji gde je i stradala radila je oko 20 godina.

Kada je vlasnik stigao na lice mesta nije mislio da je ona unutra. Nadao se da je uspela da pomogne. Njegov sin i vatrogasci su, nakon što su uspeli da ugase požar, pretraživali u ruševinama da li je tu. Nažalost, na kraju su je pronašli u kupatilu.

Nađa je taman završavala posao i spremala se da ode na sedmodnevni odmor. Nažalost, pre nego što je uspela da izađe iz objekta vatra je zahvatila radnju i zarobila je unutra.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading