PITER PUŠTEN IZ PRITVORA: Inspektoru ne sme prilaziti na 200 metara
Foto: Alo/Aloonline.ba

Dukić je pušten na slobodu nakon što je veće Osnovnog suda u Banjaluci delimično uvažilo žalbu odbrane, te preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak.

Umesto pritvora Dukiću je izrečena mjera zabrane sastajanja sa oštećenim inspektorom, a zabranjeno mu je i približavanje inspektoru na udaljenost od 200 metara. U slučaj da prekrši izrečene mere osumnjičenom se može odrediti pritvor, a kontrolu mera vršiće policija.

U obrazloženju odluke vijeće Osnovnog suda, između ostalog, navodi da je odbrana ukazala da rješenje o pritvoru nije zasnovano na odredbama zakona, jer za kvalifikaciju djela koje je Dukiću stavljeno na teret potrebno prouzrokovanje značajnijeg ugrožavanja spokojstva građana ili teže narušavanje javnog reda ili mira, navodeći da se u konkretnom slučaju to nije dogodilo. U prilog tome odbrana je sudu dostavila i fotografije unutrašnjosti kafića u kojem se napad dogodio.

Celi slučaj odigrao se 8. avgusta oko 15 časova u Jakupovcima kod Laktaša.

”Osumnjičeni je u ugostititeljskom objektu uočio policijskog službenika PU Banjaluka D.R., koji mu je isti dan pokušao uručiti poziv za saslušanje, koje je osumnjičeni odbio da primi. Nakon toga je ugrozio spokojstvo građana, remetio javni red i mir, te oštećenom D.R. šakom zadao telesnu povredu u predelu lica”, saopštilo je ranije Okružno javno tužilaštva u Banjaluci.

Podsetimo, Dukić je dobro poznat istražnim organima i pred Sudom BiH mu je u toku suđenje po otužnici da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje Еvropske unije u periodu od 2019. do 2021. godine. Grupa je uhapšena u akciji ”Transporter” kada je policija u Dukićevom kombiju ”Iveko” pronašla i zaplenila 316 kilograma marihuane. Tužilaštvo BiH na teret mu stavlja i pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona maraka.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading