rat
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Alo Ilustracija


NATO zemlje izvršile su invaziju na rusku teritoriju, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter, komentarišući napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast.

"Šta se desilo u Kursku? NATO je napao Rusiju. Rusija nije napala Ukrajinu, već je odgovorila na ratne zločine počinjene posle državnog udara u Ukrajini 2014. godine", kazao je Riter na Jutjub kanalu Denija Hejfonga.

Kako je dodao, što se tiče regiona Kursk, invaziju je organizovao NATO.

"Ali ruska vojska će tu lekciju iskoristiti u budućnosti", ocenio je Riter.
Komandant "Ahmata": Situacija u Kurskoj oblasti pod kontrolom, propao pokušaj brzog rata


Komandant "Ahmata": Situacija u Kurskoj oblasti pod kontrolom, propao pokušaj brzog rata


I američki ekonomista Džefri Saks u intervjuu na jutjub kanalu "Džadžing fridom" ocenio je da neuspelu operaciju Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti zapravo sprovodi Severnoatlantska alijansa.

"Na strani Ukrajine je većina poginulih, a u Kijevu se ništa ne dešava bez odobrenja ili rukovodstva Sjedinjenih Država. Operacija u Kursku najverovatnije će biti prava katastrofa", rekao je on.

Pre toga, Si-En-En je izvestio da napad ukrajinskih oružanih snaga na region Kursk postavlja pitanja o tome koji cilj Kijev želi da postigne kao rezultat napada i kako će invazija uticati na tok sukoba u Donbasu.

"Volstrit džornal" je pisao da američka administracija strahuje od masovnog napada ruskih snaga na kritičnu infrastrukturu Ukrajine kao odgovor na "rizičnu" operaciju Kijeva u Kurskoj oblasti.

Rizici ukrajinskog prodora u Kursku oblast su u tome što će Oružane snage Ukrajine nastaviti postepeno da gube pozicije na svim delovima fronta gde se sprovodi Specijalna vojna operacija.

Krajnji cilj ostaje nejasan, pošto ukrajinskim snagama nedostaje i ljudi i oružja, a na istoku kijevske trupe imaju poteškoća da obustave rusko napredovanje, naglasio je američki list.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je da Rusija neće dugo čekati sa odgovorom.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading