Iranska vojska
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kirbi je rekao da pregovorima danas u Dohi prisustvuju direktor CIA Bil Berns i koodinator Bele kuće za Bliski istok Bret Mekgurk sa američke strane i da se trenutno sastaju sa predstavnicima Izraela, Katara i Egipta, prenosi Tajms of Izrael.

On navodi da su posrednici uspeli da ''smanje neke praznine” uoči današnjeg sastanka u Dohi, kao i da je današnji sastanak usredsređen na razgovore o implementaciji dogovora, pošto je okvir već usaglašen sa obe strane.

Potparol je istakao da razgovori protiču očekivano, slično prethodnim pregovorima, a da će katarski i egipatski zvaničnici pregovarati sa Hamasom, iako je ta grupa juče saopštila da neće prisustvovati sastancima u Dohi.

''U prošlosti je to funkcionisalo veoma slično kao danas u Dohi, gde će posrednici sedeti i diskutovati, rešavati stvari, a onda će ti posrednici biti u kontaktu sa Hamasom, a zatim lideri Hamasa u Dohi komuniciraju direktno sa (Jahjom) Sinvarom za konačne odgovore“, kaže Kirbi, a prenosi Tanjug.

Kirbi je rekao da smatra da je Izrael gotovo u potpunosti ispunio ciljeve u Gazi, ubivši na desetine boraca Hamasa.

On je napomenuo i da su SAD dobile informaciju da će se mogući napad Irana na Izrael dogoditi bez prethodnog upozorenja, iako Vašington ne zna kada bi se to moglo dogoditi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading