Tu-22M3
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Oni su javili da je avion obavljao redovni let. Posada je uspela da se katapultira, a njihovi životi nisu životno ugroženi, navodi odeljenje. Prema preliminarnim podacima, uzrok nesreće je tehnički kvar.

Rusko Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da na terenu nije bilo štete.

Pao 100 metara od auto-puta

Avion se srušio u 22:11 po lokalnom vremenu (17:11 po moskovskom) otprilike 100 metara od federalnog autoputa R-255 i kilometar od najbliže stambene zgrade.

Mesto pada je bilo u blizini sela Mihajlovka u okrugu Čeremhovo, koje se nalazi 100 kilometara severozapadno od Irkutska. Pretpostavlja se da je let bio trenažni, avion je poleteo iz vazdušne baze Belaja, 20 kilometara od mesta pada.

Nekoliko minuta nakon poletanja, sistem je pokazao kvar levog motora, zapalio se. Da se ​​bombarder zapalio u vazduhu potvrđuju i snimci očevidaca. Prema rečima lokalnog stanovništva, tokom pada se raspadao, nakon pada, na terenu su se čuli zvuci eksplozija.

Četvoročlana posada letela je avionom dalje od stambenih zgrada, ali je uspela da se katapultira. Komandant je navodno bio poslednji koji se katapultirao.

Svi piloti su već pronađeni – trojica su pronađena prva, poslednji je pronađen nešto kasnije. Nakon sletanja padobranom, javio se preko radija i rekao da mu je noga slomljena.

Tvrdilo se da je jedan pilot bio u nesvesti, dvojici su dijagnostikovane više modrica.

Tu-22M3

Društvene mreže

 

Eksplozije nakon pada

Prema rečima očevidaca i njihovih video snimaka, na mestu nesreće su se nakon pada dogodile najmanje tri eksplozije.

"Bilo je zaglušujuće!" rekao je jedan od očevidaca, snimajući događaje iz automobila koji se vozio autoputem. Do tada su na lice mesta već stigle službe Hitne pomoći koje su pružile medicinsku pomoć i ugasile požar.

Za sada se ne zna da li među njima ima žrtava. Sam požar na mestu nesreće je brzo ugašen.

(Lenta)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading