Devojčica preminula
Foto: Printscreen/Foto: Facebook/Denise Balbaneda

Devojčica (12) iz Teksasa, navijačica, umrla je u ponedeljak, četiri dana nakon što je zadobila misteriozne i po život opasne povrede, koje su njeni roditelji pokušavali da leče sokićima i vitaminima, saopštile su juče vlasti.

Mirand Sips, koja je pohađala Osnovnu školu "Jourdanton", umrla je u ponedeljak uveče u bolnici nakon što je njena majka konačno potražila stručnu pomoć, pošto je devojčica prestala da diše, navodi se iz tužilaštva.

Majka devojčice, Denis Balbaneda i očuh Džerald Gonzales (40), uhapšeni su zbog sumnje da nisu na vreme potražili lekarsku pomoć, a tokom četiri dana koliko je devojčica bila "psihički i fizički nemoćna i nije davala znake života", navodi se iz policije.

"Par nije ranije potražio pomoć jer nisu hteli da skreću pažnju na stanje devojčice", rekao je šerif na konferenciji za medije, bez da je naveo kakve je povrede tačno devojčica imala i kako su one zadobijene.

Nadležne službe srele su se sa majkom na putu, u trenutku dok je vozila devojčicu u bolnicu u ponedeljak uveče. Lekari su dali sve od sebe da reanimiraju dete, ali bez uspeha.

Policija je odmah pokrenula istragu i ustanovljeno je da je devojčica imala povrede opasne po život. Međutim, roditelji nisu odmah pozvali lekare, iako su bili svesni da je dete fizički i psihički nemoćno.

Denis je pozvala hitnu pomoć tek kada je dete prestalo da diše, naveli su iz tužilaštva.

Pre neko što je devojčica preminula, majka i očuh su je terali da jede smutije i pije vitamine, čak iako je dete bilo gotovo bez svesti. Sumnja se i da su detetu pokušavali da daju kiseonik.

"Zapravo oni su mislili da mogu da je povrate ovakom negom, a mislimo da nisu hteli da privlače pažnju na sebe, odnosno na povrede devojčice", naveli su iz tužilaštva.

Prema pisanju medija, devojčica je u danima uoči smrti mogla samo da pomera oči i tek nešto malo ruke.

Tužilaštvo je naglasilo i da je majka, iako je pozvala hitnu pomoć iz kuće, krenula sa detetom sama ka bolnici jer, kako se sumnja, nije želela da joj pripadnici organa reda ulaze u kuću.

Policija je majku i očuha uhapsila u utorak uveče i optuženi su za nanošenje po život opasnih povreda detetu.

Čekaju se rezultati obdukcije.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading