Nastradali pilot u brazilskom avionu smrti
Foto: Printscreen/Foto: Linkedin

Snimak crne kutije iz aviona koji se srušio u Brazilu, pri čemu su poginule 62 osobe, pokazuje kako je kopilot govorio da je letelici potrebno "više snage". Avion je putovao iz Kaskavela u Sao Paulo kada se srušio oko 80 kilometara od odredišta.

Poginule su sve osobe koje su bile u letelici, a niko na tlu nije povređen. Vlasti koje istražuju nesreću sada imaju crnu kutiju, ali njen sadržaj ne nudi jasan uzrok pada, izvestila je lokalna stanica TV Globo. Stanica tvrdi kako je dobila transkript, koji navodno pokriva oko dva sata snimka crne kutije.

Čuje se kako kopilot pita pilota šta se događa i kaže da avionu treba "više snage", navodi TV Globo. Pilot i kopilot su uočili da počinju da gube visinu minut pre nego što je letelica udarila o tlo, saopštio je glavni informativni program stanice Žornal Nacional. Rečeno je da su snimljeni i krici u sekundama pre pada.

Odmah se pojavili snimci pada aviona

Lokalni mediji pišu, pozivajući se na ljude uključene u istragu nesreće, kako sama analiza zvuka veroatno neće otkriti uzrok nesreće. Rečeno je da vlasti na snimku nisu pronašle nikakve neobične zvukove, poput onih koji ukazuju na požar ili kvar motora.

Brazilski centar za istraživanje avionskih nesreća Cenipa saopštio je kako "garantuje" da nijedna publikacija nije pristupila audio zapisu ili transkriptu, ali nije komentarisao izveštaj TV Globo. Videozapisi podeljeni na društvenim mrežama pokazuju kako se letelica ATR 72 spušta i spiralno pada.

Piloti nisu prijavili probleme ili loše vremenske uslove, prethodno su rekle vlasti.

(Index)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading