Požar u Hrvatskoj
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub

Hrvatska policija intenzivno traga za trojicom ukrajinskih državljana starosti 28 i 25 godina za koje se sumnja da su odgovorni za požar u luci u Medulin polovinom maja, kada su potpuno izgorela 22 plovila, a 12 oštećeno, čime je prouzrokovana velika materijalna šteta u iznosu od oko dva miliona evra.

Oni se terete za krivično delo dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom i protiv njih je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvo, ali se oni više ne nalaze na teritoriji Hrvatske.

 

 

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su trojica ukrajinskih državljana, po prethodnom dogovoru, 14. maja došli u Hrvatsku iz Poljske, parkirali su automobil na području Medulin, odakle su se uputili u smeru nautičkog dela luke Medulin. Oko 3.40 sati, dok su dvojica čuvala stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni deo mola i uputio se u smeru vezova na kojem je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka, stoji u saopštenju Policijske uprave istarske.

Navodi se da je osumnjičeni na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tečnošću i uzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 u potpunosti izgorela, dok su druga delomično oštećena vatrom.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading