Vladimir Putin
Foto: EPA/EPA-EFE/KRISTINA KORMILITSINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Glavni urednik časopisa zatvorenog u Nemačkoj, Elsaser, (Compact) sebe je nazvao pristalicom Putina

 Glavni urednik političkog magazina Kompakt, koji je zatvoren u Nemačkoj, Jirgen Elsaser, sebe je nazvao pristalicom ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi nemačka agencija dpa.

- I, naravno, neće mi zabraniti da kažem: ja sam pristalica Putina“, rekao je glavni urednik na konferenciji desničarske partije Alternativa za Nemačku (AfD).

Elsaser je u svom govoru kritikovao i nemačku vladu i otvoreno izjavio da je izrazio podršku ruskom predsedniku.

Članovi stranke su gromoglasnim aplauzom pozdravili izjavu novinara.

Ranije je objavljeno da je nemački časopis Kompakt zatvoren zbog činjenice da je navodno „centralni govornik” desničarske ekstremističke scene i da vode kampanju protiv Jevreja, ljudi sa migracionim poreklom.

Prema nemačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova, časopis je širio „antisemitske, rasističke, neprijateljske stavove prema manjinama, istorijski revizionističke“ materijale i teorije zavere.

Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povezala je blokiranje magazina Kompakt sa intervjuom koji je dala za to izdanje i  u kojem je "iznela istinu koju nemačka vlada krije". Intervju sa njom objavljen je na sajtu Kompakta 13. jula.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading