Iks
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mreža tvrdi da je Moraes tajno pretio hapšenjem jednom od svojih pravnih predstavnika u Brazilu ukoliko se ne bude pridržavao zakonskih naloga da ukloni određeni sadržaj sa svog naloga, prenosi Rojters.

''Usluga ostaje dostupna građanima Brazila'', saopštila je danas platforma milijardera Ilona Maska.

Ranije ove godine, Moraes je naredio platformi X da blokira određene naloge, pošto istražuje takozvane ''digitalne milicije“, koje su optužene za širenje lažnih vesti i poruka mržnje tokom vlade bivšeg predsednika krajnje desnice Žair Bolsonara.

Moraes je ove godine otvorio upit o milijarderu nakon što je ausk rekao da će ponovo aktivirati naloge na X za koje je sudija naredio da se blokiraju.
Biznismen je tada takođe okarakterisao Moraesove odluke vezane za X ''neustavnim'', ali su predstavnici platforme ubrzo saopštili da će se pridržavati pravnih odluka.

Advokati koji zastupaju X u Brazilu u aprilu su rekli Vrhovnom sudu da su "operativne greške" omogućile korisnicima, koji je trebalo da budu blokirani, da ostanu aktivni na ovoj platformi, nakon što je Moraes zatražio od X da objasni zašto se navodno nije u potpunosti pridržavao njegovih odluka, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading