hitna pomoć zatrpana pozivima
Foto: Alo/Foto ALO!

"Lekari u Opštoj bolnici Zadar rekli su kako su zadovoljni stanjem oca i devojčice, međutim, nad dečakom se i dalje sprovode mere intenzivnog lečenja. Na sreću samo s lakšim povredama prošla je jedanaestomesečna beba", saopštila je Bruna Papić, reporterka koja je razgovarala i s Draženom Malčićem, načelnikom stanice saobraćajne policije Zadar.

Upitala ga je i je li policija utvrdila kojom brzinom se kretao automobil kojim je upravljao pijani vozač.

"Brzinu nismo utvrdili, ali do saobraćajne nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i uticaja alkohola koji je kod vozača iznosio 1,75 promila. Reč je o velikoj koncentraciji alkohola u krvi i prema mojim dosadašnjim iskustvima vozač nije bio svestan postupka, ali o svemu će nam dati tačno mišljenje Centar za kriminalistička veštačenja nakon analize krvi i mokraće", kaže Malčić.

Bebu od 11 meseci očevici su pronašli jer su iz grmlja čuli plač deteta. Ona je tamo odbačena najverovatnije iz dečjih kolica od siline udarca. Vatrogasci iz Nina pomagali su radnicima Hitne pomoći da što pre zbrinu unesrećene. Prizor je, kažu, bio stravičan.

hitna pomoć

Printscreen

 

"Izvadili smo akumulator iz automobila da ne bi došlo do neželjenog zapaljenja, osigurali mesto nesreće i pristupili pomoći radnicima Hitne medicinske pomoći kako bi zbrinuli unesrećene i što pre ih uputili put bolnice", kazao je za RTL Joško Jurlina, načelnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pljusak Nin.

Vozač uhapšen

Vozač (29) koji je prošao bez težih povreda je uhapšen.

"Sutra će DO sprovesti prvo ispitivanje osumnjičenog, biće propraćen do istražnog sudije. Mi ćemo tražiti određivanje istražnog zatvora. Za to krivično delo je prema poslednjim izmenama Krivičnog zakona zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora", rekao je Ivica Škara, zamenik Optšinskog državnog tužioca u Zadru.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading