brod
Foto: Alo/Shutterstock

 

 "Moramo da ojačamo našu spremnost da odgovorimo na provokacije Severne Koreje, kao što su širenje lažnih informacija, lažne vesti i sajber napadi", rekao je predsednik Južne Koreje na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost, kojem je prisustvovao i predsedavajući načelnika zajedničkih štabova Kim Miung-som. On je upozorio da bi Severna Koreja mogla da pokuša da stvori društvenu nestabilnost putem nasilja i propagande.

"Moramo aktivno da tražimo metode kako bismo blokirali podele, održali nacionalnu bezbednost i podigli našu borbenu spremnost, moramo čvrsto da zaštitimo transport, komunikacije, vodu, društvenu infrastrukturu i kritične nacionalne objekte", rekao je predsednik Južne Koreje. Zajednička vežba Južne Koreje, koja će trajati do 29. avgusta, uključuje simulaciju sukoba i terensku obuku. Severna Koreja osuđuje zajedničke vežbe Južne Koreje i SAD, ocenjujući da su one proba za invaziju na tu zemlju. Institut za američke studije severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova osudio je juče vežbe kao "najprovokativnije ratne vežbe čiji je cilj agresija", prenela je severnokorejska agencija KCNA.  

Južna Koreja i SAD odbacile su ove optužbe, navodeći da su njihove vežbe defanzivne prirode. Tenzije između dve Koreje i dalje su visoke, pošto je Pjongjang poslao hiljade balona sa smećem preko granice zbog balona sa propagandnim lecima koje u Severnu Koreju šalju južnokorejske građanske grupe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading