hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vozač (29), koji je na Viru kasno sinoć usmrtio mladu majku (24) koja je sa suprugom i troje dece hodala uz put, uhapšen je nakon nesreće a otac, dečak i devojčica se trenutno nalaze u bolnici.

Iz zadarske bolnice rekli su jutros kako je devojčica prebačena na odeljenje, da je otac stabilno i pri svesti nakon operacije, a dečačić je još kritično, ali nema pogoršanja, piše 24sata.hr.

Tokom dana biće ispitan 29-godišnji vozač, koji je pijan u subotu uveče počinio stravičnu nesreću u kojoj je stradala majka iz okoline Križevaca.

Vozaču je izmereno čak 1,75 promila alkohola i uhvaćen je odmah nakon nesreće.

Zamenik županijskog državnog tužilaštva Ivica Škara u nedelju je rekao da će vozača ispitati i zatražiti istražni zatvor. Preti mu od tri do 15 godina zatvora za izazivanje nesreće.

Podsetimo, 24-godišnja majka je poginula, a otac (28) i još troje dece završili su u zadarskoj bolnici nakon što je 29-godišnjak izgubio kontrolu u Ulici Put lozica, prevrnuo se i naleteo na porodicu.

"Noć su svi članovi nastradale porodice proveli dobro, stabilno, nema pogoršanja što je i najvažnije", rekao je dr. Nediljko Jović iz zadarske bolnice.

Dečak star tri godine još se bori za život, za sada nema komplikacija, ali njegovo stanje je i dalje teško i neizvesno, kaže Jović.

Doktori, koji se nalaze u timu oko dečaka, odlučiće hoće li biti transporta za kliniku u Zagrebu ili Splitu.

Otac je dobro, operiran je i još će najmanje jedan dan biti na odeljenju intenzivne njege, stabilno je i pri svesti. Curica je na odeljenju, gde je prebačena sinoć iz šok sobe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading