hvatanje medvedića na ringišpilu
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ zemunac999

Svi stanovnici i turisti na Halkidikiju šokirani su tragičnom smrću 19-godišnjaka u zabavnom parku. Njegov besni otac poručio je da svi odgovorni za smrt njegovog sina treba da budu uhapšeni, kao i da su sprave u luna parku bile neispravne.

Otac 19-godišnjaka je izjavio da će krivce pronaći.

- Moje drugo dete je pošteđeno, ali ne mogu da verujem da sam nepravedno izgubio sina. Potražite gradonačelnika koji je dao dozvole za ove pokvarene mašine. Ovo što se danas dogodilo je zločin. Nađite ih, jer ću ih ja pronaći! - rekao je on.

Hitna pomoć stigla je na lice mesta i mladića u kritičnom stanju prevezla u Dom zdravlja Kasandreja, ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Uhapšen je 58-godišnji upravnik zabavnog parka, dok je operater vožnje još na slobodi, piše "Protothema.gr."

Prema prvim izveštajima, 19-godišnjak i njegov brat vozili su se na vrtešci koja je odjednom počela da ubrzava.

Brat je opisao zastrašujuće trenutke: Zajedno smo krenuli na vožnju. Neposredno pre nego što je počelo, operater nam je zamenio sedišta i rekao da će da ga ’pritisne‘. U početku je vožnja bila stabilna, ali je onda počelo da ubrzava. Odjednom sam video kako se naše sedište odvaja. Pogledao sam brata i rekao: ’Janis, sedište se otpušta.’ Pogledao me je, ne mogavši ništa da kaže, a onda je nestao. Velikom brzinom je bačen u vazduh i preminuo je. Naša majka i drugi brat su gledali ispod i vrištali. Videli su ga kako umire. Drugi su zaustavili vožnju; inače bih i ja umro.

Područje je ograđeno radi istrage o zakonitosti rada zabavnog parka i bezbednosti vožnje. 

Oglasila se i baka žrtve: Tako je nepravedno što se desilo našoj porodici. Naše dete je izgubljeno nepravedno. Moj sin, dečakov otac, plakao je celim putem od Atine do Halkidikija, ne mogavši da veruje da mu je dete umrlo. Janis je za nekoliko dana trebalo da krene u školu letenja i čak su mu pripremili uniformu, ali nas je sudbina sve uništila.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading