Putnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Najmanje dve osobe su povređene nakon što je avion kompanije EasyJet doživeo stravično jaku turbulenciju zbog čega je pilot primoran da prizemlji letelicu.

Avion je leteo iz Krfa ka Londonu, ali je morao prinudno sleti u Rim zbog kako su naveli "brutalne turbulencije".

Na letu je bilo ukupno 181 putnika, a avion je sa Krfa krenuo u ponedeljak oko 12.44 časova. Ali, ubrzo nakon poletanja, avion je doživeo turbulencije.

Prilikom turbulencija povređena su dva člana posade za koje se pretpostavlja da su u trenutku turbulencije krenuli sa služenjem hrane.

Jaka sila ih je bukvalno pomerila sa mesta zbog čega su udarili u zidove aviona i pali na pod povređeni, piše Mirror.

"Let je 19. avgusta doživeo turbulencije u kojima su, nažalost, povređena dva člana kabinskog osoblja. Kao rezultat toga, kapetan je odlučio da preusmeri let za Rim, gde je stjuardesama pružena medicinska pomoc", navodi se iz kompanije EasyJet.

"Bezbednost i dobrobit naših kupaca i posade su glavni prioritet EasyJet-a, a naši piloti su obučeni da upravljaju turbulencijama", dodaje se.

Italijanska agencija za vazdušnu bezbednost, ANSV, saopštila je da je pokrenula istragu kako bi utvrdila da li je turbulencija bila iznenadni i nepredvidivi događaj, koji je poznat kao "turbulencija čistog vazduha".

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading