Andrej Milović
Foto: Alo/Skupština CG

„S obzirom na to da je Spajić pobegao iz Skupštine od mene, javnost je ostala uskraćena za diskusiju na neke važne teme, koje će verujem posebno interesovati istraživačke novinare. Jedna od tih tema je i Džordž Kotrel (George Cottrell), svetski poznati prestupnik, koji je hapšen i osuđivan u SAD-u zbog pranja novca, iznude i ucene. Džordž Kotrel je, prema informacijama od insjadera sa njihovih sastanaka, finansirao i pomagao Milojka Spajića. Sa njim ga je upoznao njegov kum M. T. koji ga je spojio sa svetskim kripto investitorima, od kojih su neki i sa one strane zakona, poput Kotrela“, tvrdi Milović.

On dodaje da su novčane „donacije“ dogovarane u Podgorici i po primorju, sastanci se održavali na jahtama u Luštici i Porto Montenegru uz prisustvo određenih arapskih investitora a Kotrel je posećivao i prostorije Pokreta Evropa sad.

„Kotrel i njegov tim pratili su Spajića tokom predaja lokalnih lista u Pljevljima i Bijelom Polju. Isti Kotrelov tim koji je radio kampanju za BREXIT Najdželu Faražu (Nigel Farage), radio je kampanju i Spajiću. Ono što je Spajić ostao dužan, jeste da upozna PES, Agenciju za sprečavanje korupcije i crnogorsku javnost, koliko je novca do sada primio od osuđenog prestupnika Kotrela, a što je sakrio i od članova PES-a, kao i koliko je dobio nenovčane pomoći od Kotrela u vidu opreme, snimanja, montaže i drugih usluga koje je Kotrelov tim radio“, kazao je ražalovani ministar pravde koji je počeo da priča čim je izgubio funkciju.

Prema insajderskim informacijama sa tih sastanaka, Kotrel i M.T. su postavili uslov Spajiću, tražili su da imaju svog čoveka u predsedništvu PES-a, što je Spajić prihvatio, pa je Kotrelov zaposleni postao član predsedništva PES-a, a kasnije i poslanik u crnogorskom parlamentu, a Kotrel nastavio da finansira Spajića, tvrdi Milović i dodaje da je siguran da će Spajić i Krvavac odmah sve negirati – zato je priložio fotografije da se njih dvojica prisete bliskih susreta sa Kotrelovim timom.

„Na prvoj slici, dok Kotrelov tim snima Spajića, Krvavac razgovara sa ključnim Kotrelovim čovekom za kampanje, britanskim medijskim konsultantom Gavejnom Tovlerom (Gawain Towler), koji je bio glavnokomandujući čovek za BREXIT. Na drugoj slici, vide se Tovler, Faraž i Kotrel, kao dokaz njihove veze. O svemu ovome pisali su Guardian i drugi svetski mediji, a sada imaju i ekskluzivnu fotografiju kao dokaz veze kontraverznog prestupnika Kotrela i Spajića. Kao i sve do sada, iznosim samo istinu i činjenice koje je moguće dokazati, istražiti i utvrditi, što ću nastaviti da radim, u zavisnosti od obaveza oko podgoričkih izbora. Spajić skoro svakodnevno govori neistine, a ukoliko pokuša da negira moje navode, reagovaću iznoseći nove činjenice i dokaze. Je li vam sada jasno zašto su sprečili moje obraćanje u Skupštini“, zaključuje Milović.

 

 

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading