Putin i Kadirov
Foto: Printscreen/Printscreen/mrežaX

Putin i Kadirov su zajedno obišli Akademiju specijalnih snaga koja nosi ime šefa ruske države, gde je Putin razgovarao s borcima dobrovoljcima, koji se tamo obučavaju pre nego što ih rasporede u Ukrajini.

Ramzan Kadirov je rekao da je da je Čečenija od početka specijalne operacije poslala više od 47 hiljada vojnika, uključujući 19 hiljada dobrovoljaca.

"Formirali smo rezervu od nekoliko desetina hiljada obučenih i opremljenih boraca, spremnih da krenu u zonu specijalne vojne operacije, čim naredite", rekao je Kadirov Putinu.

On je pohvalio borce rekavši da su svi prošli obuku na Ruskom univerzitetu za specijalne snage.

"Borci su u potpunosti opremljeni svom potrebnom municijom i specijalnom tehnikom. Fondacija je poslala više od 26 hiljada tona humanitarne pomoći stanovnicima oslobođenih teritorija“, dodao je čečenski lider.

Borcima se obratio i Vladimir Putin.

"Rusija je nepobediva dok u zemlji ima takve muškarce koji su, kao dobrovoljci, odlučili da odu zonu specijalne operacije (SVO). Dobrovoljci koji su doneli takvu odluku su već pobedili. Odluka da se krene u SVO je teška i nju donese samo pobednici koji su hrabri i odvažni. Treba se bojati ali neophodno je sve prevazići. Dobro je da postoje takvi momci koji su spremni da realizuju zadatke SVO i da stanu u zaštitu domovine. Naša deca treba da se osećaju sigurno na svojoj zemlji, za to živimo", rekao je ruski predsednik.

Vladimir Putin je u poseti Čečeniji, autonomnoj oblasti u Rusiji, došao posle 13 godina. Odmah je postao počasni građanin Čečenije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading