policija
Foto: EPA/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Policija je uhapsila ubicu, i pronašla pištolj kojim je izvršen zločin posle pretresa stanice.

Žrtva je turski državljanin (27) koji je stajao na peronu u Frankfurtu kada mu je napadač, takođe turski državljanin, prišao s leđa i ispalio najpre jedan hitac u potiljak, a kada je pao na zemlju u njega je pucao još dva puta i pobegao. Žrtva je preminula na licu mesta

Međutim, policija ga je ubrzo nakon toga uhvatila na obližnjem peronu. Pištolj za koji se veruje da je bio oružje korišteno u pucnjavi otkriven je tokom pretresa železničke stanice koja je bila jedno vreme zatvorena i blokiran sav železnički saobraćaj tokom policijske akcije.

Upozorenje: snimak je uznemirujući

Motiv pucnjave je nepoznat, a vlasti su saopštile da je istraga u toku. 54-godišnji osumnjičeni pucač trebao je da bude izveden pred sud danas, koji je trebao da odluči da li će muškarac ostati u pritvoru dok policija ne završi sa istragom.

Prema izjavama višeg javnog tužioca Dominika Misa, žrtva je 27-godišnji turski državljanin bez prijavljene adrese u Nemačkoj. Osumnjičeni, 54-godišnjak iz Baden-Virtemberga, takođe turskog porekla, nije poznat policiji i nije jasno u kakvom su odnosu bili on i žrtva.

“Zastrašujuće je da se ovako nešto događa nasred železničke stanice”, rekla je studentkinja iz Frankfurta koja je bila na putu za Minhen.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading