štap
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Opštinski krivični sud u Zagrebu nedavno je podigao optužnicu protiv 82-godišnjaka jer je počinio krivično delo seksualno zlostavljanje i iskorištavanje deteta mlađeg od 15 godina. 

Kako stoji u optužnici, tokom tri nedelje, u još neutvrđenom periodu od početka 2019. do kraja 2020. godine, muškarac je napao devojčicu koja je išla u posetu svojoj prabaki, koja je bila njegova partnerka. 

Muškarac je koristio poverenje koje je imala prabaka prema njemu, stoga kada je bila van postorije u kojoj su se nalazili, on bi zadovoljio svoj seksualni nagon tako što je više puta poljubio devojčicu u usta i dodirivao je po intimnim delovima tela. Rekao joj je da nikom ne govori o tome i da je to samo maženje

Zlostavljanje se dogodilo više puta, ali 82-godišnjak sve negira. 

Devojčica je sve ispričala pedagogu u svojoj osnovnoj školi, koji je potom obavestio nadležne institucije. Prvi put se to desilo pred kraj trećeg razreda i to nekoliko puta u periodu od oko tri nedelje, nakon čega se više nije ponovilo. 

U optužnici se navodi da devojčica nije želela da svedoči o tom slučaju pred istražnim sudijom, ali to ne znači da je 82-godišnjak nije seksualno zlostavljao, o čemu govore i dokazi koji su prikupljeni tokom istrage. 

- Kada je reč o seksualnom zlostavljanju, treba reći da deca retko kada govore o tome, jer im je nasilnik pretio ili im je rekao da je to njihova tajna. Ponekad deca žele da kažu da su zlostavljana, ali se plaše da im niko neće verovati, ili da neće biti zaštićeni, da će im to uništiti porodicu ili da će biti odgovorni za odlazak nasilnika u zatvor. Jedna od činjenica o seksualnom zlostavljanju je ta da deca to obično ne izmišljaju - navodi se u optužnici.  

(Index.hr)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading