Sanski Most Gimnazija ubistvo
Foto: AP/Edvin Zulić

Nakon jučerašnjeg trostrukog ubistva u Gimnaziji u Sanskom Mostu, oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona koje je obećalo pomoć svima onima kojima je potrebna nakon ove nezapamćene tragedije, prenosi Srpska info.

Zvanično saopštenje su podelili iz Gimnazije “Cazin” na Fejsbuku.

- Od danas više niko nije isti! Duboko potreseni, uznemireni i ožalošćeni skupljamo snagu da smisleno odgovorimo na nezapamćeni zločin u mestu i među ljudima gde nasilje naprosto ne pripada. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK izražava duboko žaljene i saučešće porodicama preminulih, svim kolegama i koleginicama, svoj deci i roditeljima i svim građanima i građankama. Duboko smo opredeljeni da smisleno odgovorimo svim snagama i resursima, zajedno sa svim partnerima i dobrim ljudima. Naš prioritet je dobrobit naših radnika, dece, roditelja i čitave zajednice - naveli su iz nadležnog Ministarstva.

Odlučili su da pruže pomoć svima kojima je ona potrebna nakon ovog strašnog zločina.

- U to ime, Ministarstvo će već sutra (danas) ponuditi konkretne korake u pružanju psihosocijalne podrške porodicama, kolegama i koleginicama, deci i svima drugima koje je ovoj nezapamćeni i nerazumljivi događaj zatekao. Već smo u procesu planiranja aktivnosti u školama na području čitavog kantona sa posebnim akcentom na Sanski Most. Osnovne i srednje škole u Unsko-Sanskom kantonu, radi dobrobiti svih, neće raditi u naredna dva dana. U danima koji su pred nama, kreiraćemo humano i empatično okruženje za sve, kako bismo vratili život tamo gdje i pripada. Ministarstvo, uz pomoć partnera, obećava da će dati sve od sebe da napravi škole i zajednice sigurne za sve nas - poručili su iz Ministarstva.

Podsećamo, Mehemed Vukalić, muškarac koji je radio u Gimnaziji u Sanskom Mostu kao domar, u toj obrazovnoj ustanovi počinio je juče trostruko ubistvo. Brojni meštani, zaposleni – bivši i sadašnji, učenici, policija i mnogi drugi bili su juče ispred škole i s nevericom posmatrali mesto zločina.

Danas je prizor drugačiji. Policijska traka je uklonjena, a ispred ulaza u Gimnaziju ostavljeno je cveće u znak pomena na ubijene u masakru.

(Srpskainfo)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading