Vladimir Putin
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

 "Neprijatelj je tokom noći pokušao da udari u nuklearnu elektranu", rekao je Putin. On je naveo da je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) obaveštena o pokušajima udara na nuklearnu elektranu Kursk.

"Međunarodna agencija za atomsku energiju je obaveštena, obećali su da će poslati stručnjake da procene situaciju", rekao je Putin, prenose RIA Novosti.

Ranije danas stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov rekao je da je sledeće nedelje planirana poseta nuklearnoj elektrani Kursk direktora IAEA Rafaela Grosija. Prošle subote su Grosi i generalni direktor Rosatoma Aleksej Lihačov razgovarali telefonom o situaciji u nuklearnim elektranama Kursk i Zaporožje.

Lihačov je naglasio da se situacija oko ovih nuklearki i dalje pogoršava i pozvao Grosija da u bliskoj budućnosti poseti nuklearku Kursk i grad Kurčatov i lično proceni situaciju oko stanice. U oblastima Kursk, Belgorod i Brjansk na snazi je režim protivterorističke operacije kako bi se osigurala bezbednost građana.

BONUS VIDEO

@alo_portal PARAOLIMPIJAC ŽELJKO DIMITRIJEVIĆ ZA ALO! Velika čast mi je što ću nositi zastavu Srbije, u našem timu vlada duh zajedništva #alo #alodnevnenovine #alonovine #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading