gusle
Foto: Printscreen/YouTube/ Miroljub Petrovic

Petrović je u saopštenju naveo da je spot sniman na teritoriji Crne Gore, uključujući i Prestonicu Cetinje, uz medijsku podršku Nikole Đuraškovića, gradonačelnika Cetinja, i prijatelja iz portala „Vijesti“ koji su prvi krenuli sa reklamiranjem pesme i spota.

“I Nikola i ja, i urednici portala „Vijesti“, znamo da su sve države Srbije tokom istorije stvarali Crnogorci, počev od Srbije cara Dušana, do ove današnje Srbije. Da podsetim da je car Dušan bio Crnogorac, potomak Stefana Nemanje koji je rođen u Podgorici. Skoro sve vojvode u Prvom i Drugom srpskom ustanku bili su Crnogorci, nakon čega je Srbija dobila nezavisnost. Dakle, svaka Srbija tokom istorije je bila tvorevina Crnogoraca, ali su sve te države propadale, jer su se odvajale od izvornog koncepta kojeg je uspostavio Crnogorac Rastko Nemanjic, osnivanjem Zetske episkopije, a primenjivali u praksi Balšići i Crnojevići, a pogotovo Ivan Crnojević koji je osnovao državu koja je više od tri i po veka bila jedina slobodna država u Evropi i koja je iznedrila najbolje ljude u Evropi, kako kažu najpoznatiji evropski pisci, državnici, naučnici i političari (videti izdanja izdavačke kuće „CID“ iz Podgorice), da samo spomenem četvorostrukog engleskog premijera Vilijema Gledsona koji je za Crnogorce, u svojoj „Apoteozi Crnoj Gori“, rekao da su „odabrana plemenita carska rasa“, naveo je u saopštenju.

Ističe da su iz Crne Gore odlazili ljudi po celom svetu, uključujući i Srbiju, i tamo stvarali države.

“To što su neki od tih Crnogoraca prihvatali pogrešan sistem vrednosti, kao Karađorđevići, pa radili na štetu i Srbije i Crne Gore, za vreme čije vladavine je naš narod doživeo dva genocida u Prvom i Drugom svjetskom ratu, to je drugo pitanje. Ali da su se Crnogorci držali koncepta i ideologije Ivana Crnojevića, Crna Gora bi i dalje bila slobodna država – da ne spominjem kako su knjaz Danilo i knjaz Nikola odbacili teokratiju i uvodili sekularni koncept državnog uređenja koji je doveo do moralnog i svakog drugog propadanja Crne Gore. Ali, na sreću, točak koji je pokrenuo Ivan Crnojević još nije zaustavljen i još postoje oni koji priželjkuju i rade na tome da se vrati stara slava Crne Gore”, navodi Petrović.

Kako dodaje, Crna Gora, odnosno Zeta, je bila srce velike države Srbije, koju su osnovali Crnogorci iz porodice Nemanjić.

“Kada se ta država raspala, srce je nastavilo da kuca i da stvara novo tkivo i nove ljude, koji su zadužili ne samo narode na Balkanu, nego mnogo šire, tako da pesma „Srce Srbije“ nije nikakvo negiranje Crne Gore i njene istorije i tradicije, nego njena promocija. U spotu se prikazuje samo zastava sa grbom Ivana Crnojevića, a ne neka druga zastava. Ako da Bog, da uz pomoć mog prijatelja Nikole Đuraškovića, portala „Vijesti“ i drugih patriota Crne Gore, uskoro obnovimo Veliku Crnu Goru (veliku pre svega duhovno i moralno, a onda i na svaki drugi način), da uvedemo zakone koje su primenjivali Ivan Crnojević i vladari sve do Petra II Petrovića Njegoša, i da Crna Gora postane videlo svim narodima, na način kako je to Bog i dao u zadatak Crnogorcima”, zaključuje on.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading