NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO Zaharova zapretila evropskoj sili i optužila je za IZDAJU
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Nastupivši na sveruskom omladinskom obrazovnom forumu „Teritorija smisla“, podsetila je da je Rusija izgradila gasovod do Nemačke i pošteno je snabdevala gasom po korektnim cenama, čime je doprinela razvoju privrede te zemlje, iako je upravo Nemačka izvela nacistički napad na SSSR u prošlom veku.

„Gradili smo odnose sa Nemačkom, iako je ona spalila sve ne samo u Rusiji, već i u Belorusiji i Ukrajini. Sada u Nemačkoj imaju drskosti da nam nešto zameraju, pa čak i da nas optužuju. Štaviše, bore se i protiv nas, snabdevajući kijevski teroristički i ekstremistički režim tenkovima i drugim oružjem“.

Zaharova je naglasila da takvo držanje nikome ne bi prošlo tek tako, pa će Nemačka dobiti adekvatan odgovor.

„Za to će biti kažnjeni, jer takva izdaja, takva podlost i takva dehumanizacija nikada ne prolaze nekažnjeno. Uveravam vas“, naglasila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Bivši specijalni pomoćnik predsednika Sjedinjenih Država Ronalda Regana – Dag Bendou – rekao je da pomoć Oružanim snagama Ukrajine treba prekinuti nakon što su se pojavile informacije o umešanosti grupe Ukrajinaca u dizanju u vazduh baltičkih gasovoda Severni tok.

Upozorio je pritom da Ukrajina namerava da uvuče NATO u sukob sa Ruskom Federacijom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading