gimnastičarka
Foto: Alo/Prinstrcreen

Posle šest dana borbe za život lekari su je u sredu 21. avgusta proglasili mrtvom.

Porodični prijatelj tvrdi da se dvadesettrogodišnja devojka okliznula dok je pokušavala da uslika selfi, na kom je čuveni zamak Nojšvajnštajn trebalo da bude u kadru iza nje.

Zvanično, istraga o slučaju je još u toku.

Poznanica poginule devojke kaže da je Natalija iznenada izgubila oslonac.

- Nećemo saznati da li se okliznula ili se odlomila ivica litice - tvrdi ona.

Nesreća se dogodila 15. avgusta tokom planinarenja u blizini Švangaua u Algou. Prema navodima policije, put do vrha Tegelberg je "izazovan uspon". Češka gimnastičarka je putovala sa dva prijatelja i svojim partnerom Davidom, koji je bio svedok tragedije.

 

 

Natalija je preživela pad sa ozbiljnim povredama, i spasioci su je helikopterom prebacili u bolnicu. U sredu su konačno obustavljene mere održavanja života zbog nepovratnog oštećenja mozga.

Natalija Štičova je od detinjstva zvezda na sportskoj sceni Češke, a u poslednje vreme je i sama trenirala mlade talente.

Češko gimnastičko udruženje oprostilo se od nje potresnim rečima: "Smejala se tokom svog kratkog života i po tome ćemo je uvek pamtiti".

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju Natali na takmičenjima, ali i na planinarenju po Alpima - gde pozira opasno blizu ivice litica, pa čak i nekoliko puta radi stoj na rukama. Ove slike su bile njen "suvenir", kako je tvrdila.

Sledeće nedelje mlada Čehinja će biti sahranjena okružena svojim najmilijima.

Bild

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading