more
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Tragedija se dogodila u nedelju na obali Crnog mora u Konstanci, a spasioci su beživotno telo dečaka izvukli iz vode nekih pola sata nakon što je majka prijavila nestanak.

Prethodno su spasioci podigli žute zastavice zbog talasa, kojima se zabranjuje da u vodu ulaze oni koji ne znaju dobro da plivaju. Vladu je ušao u vodu do kolena i tu se igrao, dok je njegova majka otišla nakratko do bara, kako bi uzela mobilni telefon koji je tamo ostavila da se puni. Nažalost, sekund je bio dovoljan da talasi i jaka struja povuku dečaka ka pučini.

Kada se vratila i shvatila da ga nema, majka je malog Vladu počela panično da traži. Ubrzo je alarmirala i spasioce, koji su uspeli da pronađu dete tek nakon pola sata. Više od sat vremena su pokušavali da ga reanimiraju, ali za Vladu nije bilo spasa. Očajna majka je neutešno plakala kraj njegovog beživotnog tela.

"Majka je bila očajna, panično ga je tražila. Spasioci su odmah utrčali, ali im je bilo potrebno mnogo vremena da ga nađu. Izvukli su ga na obalu, ali je već bilo prekasno", rekao je jedan od kupača, koji su svedočili tragičnom prizoru.

Gabrijel Kulea, koji radi kao spasilac, rekao je da je bila istaknuta žuta zastavica jer je more bilo nemirno.

"U ovakvim slučajevima, kada je istaknuta ova zastava, decu ne bi trebalo ostavljati bez nadzora, a oni koji ne znaju da plivaju ne bi smeli da ulaze u vodu. Prirodu moramo poštovati, more nikom ne prašta. Zato ovo more i zovu Crno, može da krene oluja u svakom trenutku. Stalno moramo biti na oprezu", rekao je Kulea.

Lokalni mediji navode da se mali Vladu igrao na delu plaže gde je lagan i postepeni ulaz u vodu. Međutim, kada su veliki talasi i ova plaža može biti izuzetno opasna. Dovoljan je minut da jake struje odvuku nekog na pučinu.

Juče su se u Rumuniji zamalo dogodile još dve tragedije, pošto su roditelji pustili decu da uđu u vodu iako je bila istaknuta crvena zastavica. Srećom, brzom reakcijom spasilaca, dvoje mališana izvučeno je živo iz vode, ali nije poznato da li su pretrpeli povrede i u kakvom su stanju.

Prema navodima vlasti, samo ovog leta iz Crnog mora u Rumuniji izvučeno je 59 osoba. Nažalost, za 13 kupača nije bilo spasa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading