nestanak
Foto: Alo/milliyet.com.tr

Slučaj je policiji prijavio otac Arif Guran oko 20.15 časova kada su primetili da njihove devojčice još uvek nema.

U potragu su uključeni svi, od žandarmerije okruga Baglar, odakle je bila devojčica, preko specijalnih timova i ekipa za spasavanje i potragu iz okolnih opština. Takođe, odmah je bila pružena vazdušna podrška i na terenu je bio angažovan i helikopter žandarmerije. Pretreseno je 150 vozila za koja je utvrđeno da su prošla istim putem kao devojčica. Pretresane su kuće u naselju i sva vozila koja ulaze i izlaze iz sela...

Prilikom jednog od pretresa, 22. avgusta, pronađena je dečja papuča na ivici puta. Trag je pronađen na oko tri kilometara od porodične kuće Guran, pa su istražitelji odmah odneli dokazni materijal roditeljima. Oni su potvrdili da papuča pripada njihovoj Narin, piše milliyet.com.

Papuča je poslata na labaratorijsku analizu, ali su roditelji kasnije rekli da se broj papuča razlikuje od onih koje nosi Narin.

"U cilju pronalaska devojčice Narin Guran (8) timovi nastavljaju potragu pod koordinacijom našeg guvernera. Molimo građane da ne veruju tvrdnjama koje se šire društvenim mrežama", rekli su državni zvaničnici reagujući na natpise po mrežama da je pronađeno Narinino telo.

Navodno, u toku potrage, pojavile su se i Narinine poslednje fotografije. Nju su kamere škole snimile oko 15.15 časova 21. avgusta, kako šeta sa svoja četiri drugara, a zatim odlazi ka svojoj kući koristeći put preko brda.

Nakon četiri dana od nestanka devojčice, rođaci su prijavili da su videli krv na stenama, oko 20 metara od njihove kuće. Tom stazom je navodno Narin išla prema kući. Međutim, daljom analizom utvrđeno je da ostaci od krvi nisu pripadali Narin već detetu iz komšiluka koje je imalo krvarenje iz nosa.

U razgovoru za BBC, glavni urednik radio televizije Amed Ferat Mehmetoglu kaže da Tavšantepe, gde se incident dogodio, nije blizu centra Dijarbakira, i iako Tavšantep nazivaju naseljem, ono je poznato kao selo među ljudima.

"Kada je Narin napustila kurs Kurana, rekla je drugoj deci da će otići kući. Udaljenost između džamije i kuće nije daleko", rekao je rođak Mehmetoglu.

Kako prenose novinske agencije, snimci sigurnosnih kamera iz škole u ​​komšiluku pokazuju kako Narin šeta sa četiri drugara posle kursa oko 15.15 časova.

Prema rečima članova porodice, porodica nema neprijatelje i da ženska deca generalno nisu meta ako bi neko i hteo da izvrši krvnu osvetu.

Navodeći da u okolini postoji kanal za vodu, Mehmetoglu navodi da ovaj kanal nije na trasi deteta i da je ono moralo promeniti rutu da bi tamo išlo.

"Činjenica da do sada nije pronađen nijedan dokaz je situacija koja nas čini sumnjivim", dodao je rođak devojčice.

Narin Guran je živela sa svojom porodicom u okrugu Tavšantepe u okrugu Baglar u Dijarbakiru.

Potraga za njom i dalje traje, a spasioci kopaju i češljaju svaki pedalj terena kojim je, kako se veruje, devojčica trebalo da prođe na putu ka kući.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading