gužva na plaži
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Zabranjeno je kupanje na još jednoj plaži na Jadranu. Naime, neverovatan prizor zabeležen je na plaži Tehnička radiona, u Pločama, gde je dokazano da je more zagađeno fekalijama, tj. bakterijom Ešerihijom koli.

Zbog ovakvog stanja, od sada pa nadalje se ne preporučuje kupanje, izvestili su u sredu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Kratkotrajno zagađenje fekalijama potvrđeno je tokom osmog redovnog ispitivanja kvaliteta vode u moru, koje sprovodi županijski Zavod za javno zdravstvo.

-Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Tehnička radiona Ploče, uzorkovani 27. avgusta, prelaze granične vrednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli- navode iz Zavoda, piše dnevnik.hr.

Uzimanje uzoraka mora biti ponavljano do pozitivnog bakterijološkog nalaza, a o ovom slučaju je obaveštena Inspekcija zaštite životne okoline i ostale merodavne inspekcije.

Podsetimo, prethodno je bilo zabranjeno kupanje i na pojedinim plažama u Crnoj Gori. Naime, rezultati analize kvaliteta morske vode na 114 lokacija, koju je sproveo Institut za biologiju mora Crne Gore u periodu od 12. do 19. avgusta, pokazali su da je loša voda za kupanje zabeležena na dvema lokacija, u Uvali Pržno u Opštini Tivat i na Žutoj plaži u Kotoru. 

(Telegraf)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading