UHAPŠENO DETE (11) ZBOG UČEŠĆA U NASILNIM PROTESTIMA Policija u Velikoj Britaniji privela još 14 osoba
Foto: EPA/ANDY RAIN

Po zakonu, krivična odgovornost u Engleskoj i Velsu počinje sa 10 godina. Ranije je 12-godišnji dečak postao najmlađi optuženi u slučaju učešća u neredima.

- Policija je danas privela još 14 osoba u vezi sa neredima u Midlzbrou u nedelju, 4. avgusta. Starost pritvorenih lica kreće se od 11 do 43 godine - navodi se u saopštenju agencije za provođenje zakona na društvenoj mreža Iks.

Krajem jula izbili su masovni protesti u mnogim gradovima Velike Britanije nakon što je 17-godišnji tinejdžer napao decu nožem u Sautportu.

Tada je troje dece preminulo, još nekoliko dece i dve odrasle osobe prebačene su u bolnicu u kritičnom stanju.

Protesti su prerasli u sukobe sa policijom i nerede nakon glasina da je počinilac napada migrant. Desetine policajaca povređeno je tokom nereda koje su organizovale pristalice ekstremno desničarskih grupa. Više od hiljadu ljudi je privedeno i podignute stotine optužnica.

Brojni britanski mediji su tvrdili da je Rusija navodno umešana u podsticanje protesta . Ruska ambasada u Londonu odbacila je sve takve optužbe, prenosi RIA.

Britansko Ministarstvo pravde saopštilo je da je za suzbijanje nasilja oslobođeno dodatnih 500 mesta u zatvorima i raspoređeno 6 hiljada zaposlenih u specijalizovanim policijskim upravama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading