nestanak
Foto: Alo/milliyet.com.tr

Najnovija informacija jeste da je njen 18-godišnji brat E.G. uhapšen i da će do daljneg ostati u pritvoru.

Na njegovim rukama su pronađeni ugrizi zbog čega je poslat na Institut za sudsku medicinu u Istanbulu, a nakon pregleda će biti vraćen u Dijarbakir.

Prilikom jednog od pretresa, 22. avgusta, pronađena je dečja papuča na ivici puta. Trag je pronađen na oko tri kilometara od porodične kuće Guran, pa su istražitelji odmah odneli dokazni materijal roditeljima. Oni su potvrdili da papuča ne pripada njihovoj Narin.

Sada je ponovo, u sklopu pretraživanja kanala udaljenog dva kilometara od naselja, pronađena papuča kako pluta u vodi, ali porodica Guran je rekla da i ona ne pripada Narin.

O slučaju nestanka devojčice oglasila se i njena majka Juksel Duran koja je izjavila da ih sve vode na ispitivanje.

"Vode i mene, oca, komšije, decu i brata", rekla je skrhana majka.

"Želimo da je nađemo, da nikada više nijedna devojčica ne nestane i da nikada nijedna majka ne zaplače", dodala je majka.

Juksel je dodala da je rastužuju ljudi koji pišu svašta na društvenim mrežama ne mareći za to kako se porodica devojčice oseća i kako ih sve te informacije pogađaju.

Do sada je u pretres uključeno 1710 osoba, a ekipe za potragu i spasavanje su pretraživale okolinu naselja, litice, potoke, njive i prazne površine u komšiluku. Takođe, obišli u sve prazne kuće u okrugu, štale, plastove sena i bašte kuća.

"Do sada je regrutovano ukupno 1030 osoba iz naše Pokrajinske žandarmerijske komande, 240 iz AFAD-a, 54 iz Policijske uprave, 25 iz vatrogasne brigade.... Pretreseno je 18 bunara i 24 kilometara vodenih kanala. Pregledano je 78 kamera, uzeto 66 izjava, 8 osumnjičenih je ispitano", rekao je komandant pokrajinske žandarmerije general-major Selčuk Juldimir.

Podsetimo, Narin Guran je živela sa svojom porodicom u okrugu Tavšantepe u okrugu Baglar u Dijarbakiru.

Kako prenose novinske agencije, snimci sigurnosnih kamera iz škole u ​​komšiluku pokazuju kako Narin šeta sa četiri drugara posle kursa oko 15.15 časova.

Prema rečima članova porodice, porodica nema neprijatelje i da ženska deca generalno nisu meta ako bi neko i hteo da izvrši krvnu osvetu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading