Kamala Haris
Foto: Alo/Tanjug

 

 

U društvu svog partnera u predsedničkoj trci, potpredsedničkog kandidata demokrata, guvernera Minesote Tima Volca, Haris je postavljeno pitanje o tome što je menjala svoje mišljenje o pojedinim stvarima, specifično u vezi sa hidrauličkim frakturiranjem - takozvanim "frakingom" i dekriminalizacijom ilegalnih prelazaka preko granice.

"Mislim da je najvažniji i najznačajniji aspekt moje političke perspektive i odluka - to što se moje vrednosti nisu promenile", rekla je Haris.

Intervju sa novinarkom CNN-a Dejnom Beš bila je prilika za Haris da utiša kritičare koji su tvrdili da je izbegavala okruženje u kojem nije imala sve pod kontrolom, a dobila je i platformu da definiše svoju kampanju i testira svoju političku snagu pred debatu sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, koja je zakazana za 10. septembar.

Intervju za CNN je snimljen u 1:45 popodne po lokalnom vremenu u restoranu "Kim’s Cafe" u Savani, čiji je vlasnik Afroamerikanac. Prikazan je u udarnom terminu u 9 sati uveče.

Haris nije želela da govori o Trampovim komentarima na račun svog rasnog identiteta, kada je bivši predsednik rekao da se ona “kako izgleda pretvorila u crnkinju”. Haris, koja ima crnačko i južnoazijsko poreklo, rekla je da je to "ista stara dosadna strategija".

 

 

 

"Sledeće pitanje", kazala je.

Takođe je rekla da bi imenovala republikanca da služi u njenom kabinetu ako bude izabrana, iako nije navela ime osobe na koju misli.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading