Donald Tramp
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Pevač grupe Vajt strajps Džek Vajt nazvao je tim za kampanju republikanskog kandidata Donalda Trampa "fašistima" i zapretio tužbom nakon što hit te grupe Seven Nation Army upotrebljen u objavi na društvenim mrežama koja iskazuje podršku bivšem predsedniku.

Trampova zamenica direktora za komunikacije pri kampanji, Margo Martin, podelila je kratak video snimak Trampa kako ulazi u avion na putu na miting, dok se ova pesma čuje u pozadini, prenosi "Gardijan".

"Fašisti, nemojte ni da pomišljate da koristite moju muziku. Tužba mojih advokata u vezi sa ovim stiže (da dodam na 5 hiljada drugih). Ugodan dan na poslu danas, Margo Martin", poručio je Vajt na Instagramu.

Vajt je poslednji u nizu izvođača koji su poručili Trampovoj kampanji da ne koristi njihovu muziku, a u četvrtak je to uradila švedska pop-grupa ABBA.

Na Trampovom mitingu u Minesoti, gde živi najviše Amerikanaca švedskog porekla, pušteni su hitovi kao što su The Winner Takes It All i Money, Money, Money.

Pevačica Selin Dion je ranije ovog meseca osudila upotrebu pesme My Heart Will Go On, a rok grupa Fu fajters saopštila je da nije dozvolila Trampu da pušta njihovu pesmu na mitingu u Arizoni i dodala da će donirati sve prihode od neodobrenog korišćenja njihove pesme kampanji demokratskog kandidata Kamale Haris.

Trampov tim izbrisao je snimak na kojem se vidi kako on izlazi iz aviona iz pesmu Freedom pevačice Bijonse nakon kritike njenih predstavnika. Harisova je zatim 

upotrebila tu pesmu za ključni deo svoje kampanje.

Tokom prethodnih kampanja, izvođači Adel, Aerosmit i Gans end rouzez su osudili neodobreno korišćenje njihove muzike.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading