nestala u jezeru
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nensina poseta u oktobru 2023. završila je misterijom nakon što je nestala bez traga.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji prikazuje mladu ženu kako kreće kajakom da vesla preko jezera. Nakon toga nestala je pod misterioznim okolnostima.

 

 

Nensi Ng, 29-godišnja učiteljica iz Kalifornije, bila je među 12 Amerikanaca koji su odleteli u Gvatemalu na miran odmor na obali jezera Atitlan.

Ona se sa ovog putovanja nije vratila, piše britanski medij.

Od tada su kružile razne glasine povodom njenog neobjašnjivog nestanka, od trgovine ljudima do hladnokrvnog ubistva.

Uprkos tome što je mnogima bila na vidiku kada je nestala, nije se pojavio nijedan konkretan dokaz koji bi razotkrio misteriju njene sudbine.

Jedini nagoveštaj zagonetke je kratki snimak Nensi, koja veselo maše kameri dok u kajaku prešlzi najdublje jezero u Centralnoj Americi.

Podcast "Chilling Scares" opisuje šta se dogodilo nakon Nensinog nestanka.

Rekli su: "Prema vlasnicima kompanije za iznajmljivanje kajaka, grupa se vratila sa ekskurzije nekoliko minuta kasnije, a mnogi od njih su izgledali prilično nervozno. Onda su primetili da je u grupi bila jedna osoba manje da se Nensi nije vratila. Čudno je da niko u grupi nije želeo da razgovara sa vlasnicima kompanije.“

Vlasnicima kompanije za iznajmljivanje kajaka su otkrili da su posetioci otišli ​​čim su mogli, ne plaćajući čak ni najam svojih kajaka, a kamoli objašnjavajući šta se dogodilo Nensi.

Vlasti Gvatemale saopštile su da je došlo do 24-časovnog kašnjenja pre nego što su obavešteni o incidentu. Niko od prijatelja koje je Nensi stekla na odmoru nije odvojio vreme da stupi u kontakt sa njenom porodicom.

Ovo je navelo nekoliko njenih rođaka da odlete u Gvatemalu da se uključe u potragu u koju su čak uključili i privatni tim.

Li Bil, koji vodi kompaniju za iznajmljivanje kajaka, rekao je za "Good Morning America":

- Niko u grupi nije bio zainteresovan da razgovara ni sa kim... Bilo je to skoro kao da se odmah ugušimo i 'nećemo ništa da kažemo'.

Jedan član grupe izneo je potencijalno objašnjenje misterije. Američka drugarica Kristina Blazek izdala je izjavu preko svog advokata u kojoj kaže da je ona poslednja osoba koja je videla Nensi živu: Advokat, G. Kristofer Gardner, rekao je za ABC njuz da su se njegov klijent i Nensi slučajno sreli u vodi.

Kristina je rekla da je Nensi odlučila da isklizne iz svog malog kajaka i pliva, protivno Kristinom savetu, jer "jer je tamo bila jaka vodena struja".

- Kristina se borila da spreči da moćna struja odnese Nensin prazan kajak, „ali kada se okrenula, Nensi više nije bilo" reako je Kristinin advokat.

Tačni detalji Nensine sudbine mogu zauvek ostati misterija u hladnom ponoru jezera Atitlan, jer je njena prijateljica bila okrenuta leđima u tom ključnom trenutku, piše Dejli star.

(Alo, Daily Star)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading