pao helikopter
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Došlo je do tragičnog incidenta u udaljenom ruskom regionu Dalekog istoka Kamčatke, kako je danas izvestila ruska agencija za civilnu avijaciju. Helikopterske spasilačke napore otežavaju jaki vetrovi, što čini operaciju izazovnijom.

Mi-8 helikopter navodno je prevozio grupu od 19 turista i tri člana posade. Postoje spekulacije da su među putnicima mogli biti i direktor Ruske fudbalske unije, Arsenij Zamatjin, i njegova supruga. Helikopter je uzeo putnike kod starog vulkana Vachkayets na slikovitom poluostrvu Kamčatka, poznatom po prelepim pejzažima.

Dok vlasti nastavljaju svoju misiju pretrage i spasavanja, otkriveno je da je pokrenuta krivična istraga kako bi se istražilo potencijalno kršenje propisa o bezbednosti. Ovaj razvoj naglašava ozbiljnost situacije i ističe važnost osiguranja poštovanja protokola bezbednosti u vazdušnom saobraćaju.

Ova tragična situacija služi kao snažan podsetnik na inherentne rizike povezane s vazdušnim putovanjima, posebno u udaljenim i izazovnim terenima poput Kamčatke. Gruba vremenska situacija i divlja topografija regiona često predstavljaju ozbiljne prepreke za avio-operacije.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading