maloletnik divlja u SAD
Foto: Printscreen/YouTube/CBS Detroit

Nesreća se dogodila prošlog novembra u Detroitu u Sjedinjenim Američkim Državama, kada je Kiernan vozio 169 kilometara na sat, četiri puta veću od dozvoljene, izgubio kontrolu nad majčinim automobilom i udario u stub i drvo, prenosi Dejli mejl.

Kiernan je preživeo, ali je njegov suvozača Flin M. (18) je umro. Sada je lokalna policija objavila kompilaciju video snimaka na kojima se vidi kako Kiernan dostiže brzinu do 225 kilometara na sat, samo nekoliko dana pre fatalne nesreće.

 

 

Kažu da je u nekoliko navrata vozio neoprezno i prekoračio dozvoljenu brzinu.

Roditelji ubijenog tinejdžera veruju da je smrt njihovog sina mogla biti sprečena da je Kiernanova majka Elizabet zabranila sinu da vozi kola.

Tvrde da je bila svesna da on ima naviku da prebrzo prelazi, jer ga je pratila preko aplikacije Life360 i nekoliko puta ga upozoravala putem poruka.

"Majka je to znala"

- Nije mario za bezbednost saputnika ili pešaka, a majka je to znala. Svaka razumna osoba bi nešto uradila, uzela mu ključeve, ali ona nije i naš sin je sada mrtav - rekao je Tad M. u emisiji Dobro jutro Amerika, a prenosi britanski tabloid.

Porodica želi da njegova majka bude odgovorna za nesreću.

- Svi se budimo u šoku i neverici da našeg voljenog Flina više nema - rekla je njegova majka, piše Dejli mejl.

Policija istražuje poruke poslate Elizabet u kojima upozorava sina na prekoračenje brzine.

U jednoj od njih, poslatoj dva meseca pre nesreće, napisala mu je:

- Uspori, sad! Imam snimke kako voziš 198 kilometara na sat, plaši me...

Uprkos tome, ona je par nedelja kasnije kupila novi, snažniji automobil i nastavila da ga pušta da ga vozi, iako su imali stari iz 2015, za koji roditelji mrtvog tinejdžera veruju da bi mu više odgovaralo.

Udarao i ugrizao majku

Pored istorije prebrze vožnje, Kiernan  je takođe imao istoriju nekoliko napada na svoju majku. Prema policijskim izveštajima, jednom prilikom je počeo da udara majku i ugrizao je za ruku u kolima. U novembru prošle godine razbio je sto u kući jer mu nije dala jedan od automobila, penosi hrvatski medij.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading