Artem Bučin
Foto: Printscreen/Perm region police


Ruska policija je uhapsila Artema Bučina, 27-godišnjeg "heroja rata" koji je bio oslobođen od strane Vladimira Putina kako bi pomogao u ratnom naporu na Ukrajini. Bučin se sumnjiči da je ubio Ekaterinu Serebrenikovu i njenog sedmogodišnje dete. Njih dvoje pronađeni su mrtvi u krvavom stanu koji je par delio, dok je Bučin bio na odsustvu iz boravka u Putinovom ratu. 

Bučin je bio u braku sa Ekatarinom, ali se ona razvela nakon što je silovao i ubio medicinsku sestru Tatyana Rekutina, 23-godišnju majku jednog deteta, u šumi. Nakon što ju je silovao i izvršio druge "nasilne" seksualne radnje u šumi, zadavio ju je i razbio kamenom glavu kako je rečeno na sudu. Njeno telo je pronađeno pre otprilike dve godine. Sudija je osudio drvodelju na 20 godina u strogoj kaznenoj koloniji za brutalno ubistvo 2023. godine, ali je oslobođen Putinovim ukazom i otišao u rat kao plaćenik sa privatnom vojskom Wagner, postajući "heroj" u procesu.

Artem Bučin

Perm region police

 

 


Serebrenikova je vratila osuđenog silovatelja nakon što je bio ranjen i otpušten sa fronta u Ukrajini. On je doživeo potres mozga, i vratio se kući sa preostalih devetnaest i po godina zatvorske kazne obrisanih nakon pomilovanja od strane Putina, kako je rečeno. Procenjeno je da je pokazao - čin herojstva.

Aktivistkinja Alona Popova upozorila je prošle godine na grešku oslobađanja Bučina. Rekla je: "Prvog novembra prošle godine napisala sam post [rekavši] zapamtite ovo lice i čuvajte se, ubica i silovatelj je na slobodi. Manje od godinu dana prošlo je i katastrofa se ponovila." Ona je rekla da je pravosudni sistem u Putinovoj Rusiji sada doveden u pitanje, dodajući: "Pravda u zemlji je napokon zamenjena nekom vrstom manijakalne fabrike. Moramo pokrenuti kampanju protesta protiv ovih ljudi koji se regrutuju i puštaju na slobodu. Pišite Državnoj dumi [parlamentu], predsedničkoj administraciji, tužilaštvu, istražnom komitetu."

(Mirror)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading