Putin i Bajden
Foto: Profimedia/Profimedia

Američki pristup svetskim poslovima teži primitivizmu, pokušavaju da poučavaju druge, američki predsednik Džozef Bajden je duša američkog establišmenta, rekao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov u inetrvjuu televiziji Rusija 24


„Bajden je duša američkog političkog establišmenta, a američki pristup svetskim poslovima tradicionalno teži ka primitivizmu. Oni uvek pokušavaju da svima govore kako da se ponašaju i kako da žive. To je glavna poruka“, rekao je Peskov.


Sa druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin nikada sebi ne dozvoljava da bude nepristojan prema šefovima drugih država, njemu je neshvatljivo kako je moguće da ga je američki predsednik Džozef Bajden nazvao „ubicom“.


„Predsednik Putin je uvek izuzetno oprezan u izjavama o svojim kolegama. On nikad nije neljubazan, a kamoli grub, prema šefovima drugih država,. Za njega je nedopustivo kada šefovi drugih država, tim pre lider Sjedinjenih Država, koristi u svom rečniku takve reči kada govori o svom kolegi“, objasnio je portparol Kremlja.


„Bilo je teško poverovati (u izjavu Bajdena). Ja sam lično nekoliko puta proveravao na engleskom jeziku, mislio sam da je greška u prevodu. Engleski je veoma fleksibilan jezik i veoma bogat dvostrukim značenjima i tako dalje. Pokušao sam da razumem. Čak su bili slabi pokušaji da se iznese neka verzija da bi ova reč mogla da ima druge konotacije i tako dalje“, podsetio je Peskov.

(Sputnik)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading