PUTIN: Ova država jača na svetskoj sceni
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY FADEICHEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Uzbekistana Šavkatu Mirzijojevu Dan nezavisnosti Uzbekistana, konstatujući jačanje pozicije zemlje na svetskoj sceni .

- Dragi Šavkate Mirzijojevu, primite moje najsrdačnije čestitke povodom državnog praznika – Dana nezavisnosti Republike Uzbekistan, vaša zemlja samouvereno ide putem društveno-ekonomskog razvoja, aktivno je uključena u rešavanje važnih pitanja u regionu, i jača svoju poziciju na svetskoj sceni. Moskva i Taškent aktivno sarađuju u različitim oblastima, odnosi su po prirodi strateškog partnerstva i savezništva multilateralne strukture - navodi se u telegramu.

Putin je takođe izrazio uverenje u povećanje komunikacije između zemalja u interesu jačanja bezbednosti u Centralnoj Aziji .

- Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima nastaviti da dosledno jačamo konstruktivne bilateralne veze – za dobrobit naših prijateljskih naroda, u interesu jačanja bezbednosti i stabilnosti u Centralnoj Aziji - dodao je Putin.

Predsednik Rusije je takođe poželeo lideru Uzbekistana dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima zemlje sreću i blagostanje, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading