Sergej lavrov
Foto: EPA/EPA/EVGENIA NOVOZHENINA

Osnivač Telegrama Pavel Durov bio je uviše slobodan u svom pristupu vođenju te društvene mreže, i to ga je koštalo, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Francuski tužioci pustili su Durova iz pritvora nakon što je četiri dana ispitivan zbog navoda da se ta aplikacija za razmenu poruka koristi za nezakonite aktivnosti poput deljenja fotografija seksualnog zlostavljanja dece, trgovine drogom i prevara.

Durov je priveden u subotu na aerodromu Le Burže u blizini Pariza, u sklopu sudske istrage koja je pokrenuta prošlog meseca i odnosi se na 12 navodnih krivičnih dela.

Njegov advokat je rekao da je apsurdno sugerisati da on treba da bude odgovoran za bilo kakve zločine počinjene na aplikaciji, koja ima gotovo milijardu korisnika i koja je veoma popularna u Rusiji, Ukrajini i drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, prenosi Rojters.

Lavrov je, u govoru studentima na elitnom moskovskom univerzitetu MGIMO koji vodi Ministarstvo spoljnih poslova, ponovio stav Kremlja da je istraga o Durovu deo šire političke igre Zapada protiv Rusije.

"Pavel Durov je bio previše slobodan. Nije slušao zapadnjačke savete o moderiranju svoje zamisli", rekao je Lavrov.

Ruske vlasti međutim su godinama vršile pritisak na Durova i njegove tehnološke proizvode.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading