Đorđa Meloni
Foto: EPA/Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Italijanska premijerka Đorđa Meloni rekla je da je dobila pojašnjenje od ministra kulture Đenara Sanđulijana u vezi sa situacijom sa influenserkom Marijom Rozarijom Boći (Maria Rosaria Boccia) , koja je sebe nazvala "savetnikom" ministra.

Skandal oko influenserke nastao je nakon što je krajem avgusta objavila fotografiju sa Sanđulijanijem na svom Instagramu zahvalivši mu se na mestu „savetnika za velike događaje“.

Na društvenoj mreži 41-godišnje influenserke ranije su se pojavile i druge fotografije sa ministrom, stvarajući utisak da ona radi u resoru.

U televizijskom intervjuu za Rete4, Meloni je rekla da joj je Sanđulijani objasnio da je razmišljao da influenserki da "neplaćenu poziciju, ali da je onda napravio drugačiji izbor".

- On garantuje da ova osoba nije imala pristup nijednom poverljivom dokumentu, posebno u vezi sa G7, i, pre svega, da na ovu osobu nije potrošen nijedan italijanski evro i javni novac - rekla je premijerka.

Izjave premijerke usledile su nakon niza tekstova u vodećim novinama u zemlji, u kojima se navodi da je influenserka, bez ikakvog položaja u Ministarstvu kulture, bila uključena u prepisku u vezi sa pripremama sastanka šefovi Ministarstva kulture u Pompeji krajem septembra.

Pored toga, Marija Rozarija Boća otišla je na najmanje sedam putovanja sa Sanđulijanom tokom leta, prenela je Republika.

Ministarstvo kulture Italije i dalje uporno negira učešće influenserke sa 28 hiljada pratilaca da radi u resoru, prenose RIA Novosti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading