TEMELJNI UGOVOR NE MOŽE DA BUDE TEMA PODELA Abazović: Njime je SPC prvi put priznala našu nezavisnost
Foto: Printscreen/Printscreen

Za sebe kaže da je prilikom stvaranja 44. Vlade jedini bio koji je kazao da ne želi da budu vlast.

„Spremni smo za opoziciju, ali nismo spremni da pravimo trule kompromise. Ne treba ljude plašiti time vratiće se DPS, jer PES trenutno nije ništa bolji od DPS-a. Evo, kada je obrazovanje u pitanju, vratili su zakon DPS-a o izboru direktora škola. DPS je imao stil, hteli su neku priču da nam ‘prospu’, a ovi nemaju stil. Sve što rade, rade samo da bi podelili partijski plen. DPS se trudio da niko ne sazna kada zapošljavaju porodicu, rođake, kumove, već bi to neki istraživački novinar otkrio, a sad se na svadbama dele rešenja. Imamo Vladu sa najviše ministarstava, drugu u svetu, odmah iza Šri Lanke. Verujem da se ni oni međusobno ne poznaju. Sve će ovo doći na naplatu“, kategoričan je Abazović.

„Najvažnije je da se raščisti magla u politici. Niko nikada nije na tako ponižen način nije ušao u Vladu, kao DF. Dozvolio je da ga ‘opere’ Bošnjačka stranka i da sa 13 poslanika imaju manje ministara od BS-a koji ima šest poslanika. Veliki DF, velike bukadžije spustile su glavu i ušli u Vladu. Ali, DF cenim zbog jedne stvari – uvek je govorio o kvotama i ježio se od ljudi koji su eksperti. To je poštena priča. Pokret Evropa sad je govorio o ekspertima, profesionalcima koje će dovesti iz sveta, pa se pitam gde su sad ti ljudi. Neka progledaju diplome aktuelnih ministara i celokupne Vlade i provere jesu li regularne“, poručio je bivši premijer.

Na pitanje da li je potpisivanjem Temeljnog ugovora stvorio veće podele u, ionako podeljenoj Crnoj Gori, Abazović je istakao da je Temeljni ugovor teška ali istorijska odluka i samo u Crnoj Gori to može da bude tema podela.

“Tvrdim da ugovor najviše u prilog ide Crnogorcima jer njegovim potpisivanjem prvi put u istoriji Srpska pravoslavna crkva je priznala našu nezavisnost i pravni poredak države i stala u registar verskih zajednica kao i sve ostale zajednice“.

Smatra da će 44. Vlada doživeti krah, jer će se svi međusobno posvađati, kao i da je koalicija URA na podgoričkim izborima koji slede potpuno prirodna jer je u pitanju opoziciono savezništvo.

Na pitanje kako komentariše to što je predsednik države kazao da govori srpskim jezikom, istakao je da nije rekao ništa novo od onoga što je kazao pre popisa kada je kazao da je nacionalni Crnogorac koji priča srpskim jezikom.

Bonus video:

 

@alo_portal PREMIJER VUČEVIĆ PREDSTAVIO AKCIJU "NAJBOLJA CENA"! Na spisku je 81 proizvod, OVE CENE SU NIŽE OD 1. SEPTEMBRA #viraltiktok #fypシ #foryou #alonovine #alodnevnenovine #alo #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading