Silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

 - Ne boj se, ništa od tebe neću tražiti - rekao je D.S. 40 minuta posle ponoći (58) nepoznatoj ženi koja je prolazila ulicom u Malom Lošinju. I to nakon što ju je pratio dok je išla ka svom autu i, uveravajući je da će sve biti u redu, zgrabio je za zglobove s leđa. Zatim ju je privukao k sebi i zavukao joj ruku u pantalone.

Prestravljena žena potpuno se uspaničila i počela da plače u pomoć, a njene vriske je sa prozora obližnje kuće čuo stanar koji je počeo da viče na napadača da ostavi ženu na miru „i da se izgubi“.

Bilo je dovoljno da predator pobegne, a žrtva je, puna straha, stida i poniženja, potražila pomoć policije, koja je napadaču ušla u trag i protiv njega podnela krivičnu prijavu.

U navedenom slučaju nije sve ostalo samo na prijavi. Opštinski sud nedavno je osudio 58-godišnjaka na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine.

Naloženo mu je i da plati 250 evra  za sudske troškove.

- Ja sam kriv. Žao mi je i kajem se. Zbog toga osećam neopisiv stid i želeo bih da se izvinim žrtvi i zamolim za oproštaj. Obećavam da više neću činiti zločine. Žena mi je umrla 2018. godine, a ja sam se brinuo o njoj sve vreme braka, jer je imala tri moždana udara, a zbog svega je dobila i gangrenu i ostala bez noge. Rekao sam svima u porodici šta sam uradio čim sam ušao u kuću. Došlo mi je da padnem u zemlju od stida – priznao je u sudnici optuženi, kome je sud našao niz olakšavajućih okolnosti, koje su na kraju dovele do uslovne kazne.

Otežavajućih okolnosti nije bilo, piše Jutranji.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading