duško marković i milo đukanović
Foto: Printscreen/YouTube/ Vlada Crne Gore

Mnogi su se pitali da li je zaista došlo do razlaza između Markovića i DPS-a – partije koja mu je obezbedila život na „visokoj nozi“. Svojim delovanjem u minula dva meseca SEP je potvrdio da će u narednom periodu biti samo još jedan u nizu DPS-ovih privezaka koji će na prvi poziv odmah priteći u zagrljaj velikom bratu.

Zbog smo svedoci da se DPS i SEP međusobno ne napadaju, iako se bore za isto biračko telo. Blago i bogobojažljivo ograđivanje SEP-ovaca od DPS-ovih nepisanih pravila (poput kupovine ličnih karata) koja su im obezbeđivala vlast, nije dovoljno ubedljiv dokaz da se Duško Marković distancirao od DPS-a. Baš naprotiv, stiče se utisak da SEP svira po notama koje su napisane u DPS-u.

DPS-ovi stratezi su procenili da će im na izborima u Podgorici, čije je održavanje već mesecima bilo jasno nakon raskola u PES-u, značajno opasti podrška u odnosu na 23. oktobar 2022, zbog čega su odlučili da je najbolje da od svojih bivših (većinom neinkriminisanih) članova formiraju rezervnu partiju koja će privući k sebi one glasače koji su odlučili da ne podržavaju partiju na čijem je čelu Danijel Živković.

Alternativa DPS-u ima na pretek na ovim izborima, od SEP-a, Evropskog saveza do Podgoričke liste Andreja Milovića, međutim, svi će se oni, predvođeni DPS-om, skupiti pod jednim kišobranom ukoliko budu u situaciju da zajedničkim snagama formiraju buduću vlast u Podgorici.

Zato je glas za Duška Markovića glas za DPS, a dokaz za ovu tvrdnju uslediće vrlo brzo, ako SEP prođe izborni prag od tri odsto 29. septembra.

Ključevi Glavnog grada su još jednom u rukama građana Podgorice koji će i ovog puta prozresti perfidnu DPS-ovu prevaru opet serviranu od vođe DPS-a i njegovih satelita – Mila Đukanovića.

https://player.target-video.com/previews/index/1745172/37042/

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading