obama
Foto: EPA/EPA-EFE/PHILIP DAVALI DENMARK OUT


Abon’go Malik Obama, polubrat bivšeg predsednika Baraka Obame, ponovo je privukao pažnju javnosti otkrivši da će ponovo glasati za Donalda Trampa u novembru. "Ja sam Malik Obama. Registovan sam kao republikanac i glasam za predsednika Donalda Trampa", napisao je ovaj Kenijac rođen u Nairobiju, a naturalizovani građanin Sjedinjenih Američkih Država. Ovo nije prvi put da podržava Trampa, s obzirom da je već podržao Trampa u prethodna dva izborna ciklusa, suprotstavljajući se bivšim članovima administracije Obame.

Njegovo odbijanje podrške potpredsednici Kamali Haris, jednog dana nakon što je bivša republikanska kongresmenka Liz Čejni podržala Haris, dolazi nakon što je Obama navodno pomogao da ona bude istaknuta kao kandidatkinja za 2024. godinu, kako bi zamenila Džoa Bajdena.

U ekskluzivnom intervjuu za The Post 2016. godine, Malik Obama je izjavio da mu se sviđa što Tramp "govori iz srca" i da će glasati za njega umesto za demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton. Iako su obojica sinovi Baraka Husajna Obame starijeg, kenijskog ekonomiste koji je preminuo u saobraćajnoj nesreći 1982. godine, Malik je nazvao svog mlađeg polubrata "dubokim razočaranjem" i pohvalio Klintonovu što je podstakla njegov odlazak iz Demokratske stranke.

Malik još uvek ima prebivalište u Merilendu i registrovan je kao glasač u toj državi još od 2016. godine. Radio je kao računovođa pod dvojnim državljanstvom decenijama u Vašingtonu i često putovao između SAD i Kenije. Bio je kum na Barakovom venčanju sa Mišel 1992. godine, a kasnije je posetio Belu kuću za vreme polubratovljevog mandata.

Prema javnim zapisima, Malik Obama je i dalje republikanac, a prelazak u ovu stranku verovatno je posledica njegovih konzervativnih stavova o istopolnim brakovima i abortusu. Takođe, javni nastupi i izveštaji pokazuju da je podržao Trampa zbog njegovog predloga da njegova očekivana druga administracija finansira besplatne IVF tretmane.

Malik Obama je poznat i po kontroverznim objavama na društvenim mrežama, uključujući i lažnu sliku rodnog lista koja tvrdi da je Barak rođen van SAD. Takođe, bio je oduševljen odlukom nezavisnog kandidata Roberta F. Kennedyja da se povuče iz trke i podrži Trampa.
 

(Alo/NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading