RUSKI TENKOVI SE RAZNOSE NA FRONTU Menja se situacija u Ukrajini
Foto: Alo/shutterstock

Uprkos svojim modernim karakteristikama, uključujući eksplozivni reaktivni oklop i napredne sisteme za kontrolu vatre, T-90M se pokazao ranjivim na ukrajinsko protivtenkovsko oružje, uključujući starije sisteme.

 Rusko oslanjanje na T-90M, zbog velikih gubitaka drugih tenkova, umanjilo je njeno strateško odvraćanje. Štaviše, nedostaci kao što je spora brzina kretanja tenka izložili su ga dodatnim rizicima u borbi.

 U nekoliko slučajeva, ukrajinske snage koje koriste sisteme kao što je M2 Bredli su uspešno uništile T-90M, dodatno naglašavajući razočaravajuće performanse tenka u sukobu.

Ruski tenk T-90M bori se da se dokaže u Ukrajini

Ruska vojska je stabilizovala situaciju u Ukrajini i ponovo je u ofanzivi van situacije u Kursku.

Međutim, do sada je rat bio veliki neuspeh za ruskog predsednika Vladimira Putina i Kremlj.

Ruska vojska je izgubila preko 500.000 vojnika ubijenih, ranjenih i zarobljenih – tačan broj varira u zavisnosti od izvora i verovatno je negde između – kao i desetine hiljada komada teškog naoružanjan naovi The National.

Kada su u pitanju glavni borbeni tenkovi, situacija je bila toliko strašna da je ruska vojska morala da aktivira drevne tenkove iz svojih hladnoratovskih skladišta kako bi nadoknadila gubitke.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading