Društvene mreže
Foto: Alo/Printscreen

 Naoružani dečak počeo je da puca u školi Apalači u Vinderu nešto posle 10.20 ujutru.

On je usmrtio dva učenika, dva nastavnika i ranio još devet ljudi. U masakru je koristio automatsko oružje.

Do sada je ustanovljeno da je Kolt u 9.45 časova izašao sa časa algebra. Devojčica Lijela, koja je sedela sa njim, rekla je da je mislila da je otišao do toaleta, ali da se nije vraćao. Vrata su se, navodi, automatski zaključala. Posle nekog vremena Kolt se vratio i jedna učenica je ustala da ga pusti da uđe, ali je tada videla da u rukama drži oružje zbog čega je skočila unazad.

Učenici su se bacili jedni preko drugih i povukli klupe da ih zaštite, a Kolt je otišao u drugu učionicu i otvorio vatru.

Učenici su ispričali da je ispalio najmanje deset do 15 metaka. U ovom trenutku nije poznato kako je dečak došao do oružja i municije.

Policija je potvrdila da je Kolt prošle godine saslušan nakon anonimnih onlajn pretnji o pucnjavi u školi.

Istražitelji su naveli da su saslušali Kolta i njegovog oca Kolina Greja u njihovoj tadašnjoj kući u Džefersonu - oko 13 milja severoistočno od Vindera, mesta pucnjave u školi u sredu.

Kolt, koji je tad imao 13 godina, rekao je da ga "neko optužuje da je pretio pucnjavom u školi, navodeći da nikada ne bi rekao tako nešto, čak ni u šali“.

Kolin Grej je rekao istražiteljima da ima lovačke puške u kući i naveo je da je Koltu dozvoljeno da ih "koristi pod nadzorom, ali da nema nesmetan pristup oružju".

"Kolt me je uverio da nikada nije pretio da će pucati u bilo kojoj školi. Rekao sam ocu da drži vatreno oružje zaključano i savetovao sam mu da drži Kolta van škole dok se ovo pitanje ne reši", naveo je u izveštaju jedan od inspektora.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading