zatvor
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen, ilustracija

Generalni sekretar Uilpe Đenarino De Facijo rekao je da su žrtva i njegov cimer iz ćelije podmetnuli požar, što je postao čest vid protesta u italijanskim zatvorima, prenosi Ansa.

- Ne verujemo da je to bilo samoubistvo, ali to je još jedna smrt, nakon što je 70 zatvorenika i sedam zatvorskih službenika sebi oduzelo život od početka godine - rekao je on.

Kako navodi italijanska agencija, ovaj slučaj će pojačati zabrinutost oko prenaseljenosti i nasilja nad zatvorenicima u Italiji.

Sredinom avgusta, vlada je saopštila da neće usvojiti mere za rešavanje problema prenaseljenosti, uključujući povećanje zatvorskog osoblja i pojednostavljen proces za prevremeno oslobađanje.

Italijanska vlada će, umesto tih mera, nastaviti sa programom izgradnje zatvora i time, kako se navodi, stvoriti još 7.000 od 10.000 mesta koja nedostaju u zatvorima u Italiji.

Vlada je razmatrala više alternativa, uključujući kraće zatvorske kazne, kao način da se reši kriza prenaseljenosti koja je dovela do talasa samoubistava među zatvorenicima i čuvarima, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading