Roditelji poginulog dečaka
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub

Roditelji Janisa (19) koji je poginuo u lunaparku na na Halkidikiju nakon vožnje u luna parku na Halkidikiju, progovorili su o tragediji koja im je zauvek promenila život, ali i o akcijama koje su poduzeli pokušavajući da očuvaju uspomenu na svoje dete...

- Svaki dan vozim 500 kilometara kako bih pronašao pravdu. Vidim da su neki tužioci privodili ljude... Sve se vrti u krug. Ali nećemo dozvoliti da odgovorni ostanu nekažnjeni. Snaga naše porodice jednaka je hiljadama takvih kao što su oni - rekao je očajni otac nastradalog tinejdžera za Lajv njuz.

Čak je otkrio da će pokrenuti sudski postupak i za svog mlađeg sina, koji je tog dana bio sa starijim bratom u luna parku i sedeo pored njega kada se stolica vrteške otkačila i gledao kako mu brat gine.

Prema rečima Janisovog oca, kada je otišao na prekršajni sud, ustanovio je da "u spisima o nesreći nema ništa osim potvrde i nekih izjava odgovornih. Išli smo u opštinu da tražmo papire koji nedostaju.”

- Pre 15 minuta smo dobili od njih odgovor sa su svi relevantni dokumenti osim jednog koji smo dobili, podvrgnuti istrazi i prethodnom veštačenju. Dete nam je poginulo, a oni nas maltretiraju i rugaju nam se. Ili će država da raščisti stvar ili ću sam da pronađem rešenje - kaže otac poginulog Janisa.

Janisova majak ispričala je šta s edesilo tog dana. Ona s eprecd kamerama pojavila u majci sa fotografijom poginulog sina.

- Nosim je dan i noć - rekla je ona pre nego što je počela da opisuje ​​tragediju koja se odvijala pred njenim očima.

- Mašina se okretala i nisam mogla da vidim decu spreda, ne mogu da kažem gde su bili. Najpre se vrtela polako, a onda sve brže. Bila sam pored i držala svog najmlađeg sina. -Videla sam da je digao ruke, pitala ga šta to radiš? Janis je tad je bio na zemlji, rekao je: Dobro je, dobro je! To je poslednje što je rekao, pre nego što je preminuo- priča majka sva u suzama.

Grcajući na kraju je samo dodala:

- Bilo je to samrtno zvono za svakoga ko je otišao u luna park. Da nije poginulo moje dete, bilo b neko drugo.

Podsetimo, 20 aavgusta mladić je došao sa porodicom na Halkidiki i svi zajedno su otišli u luna park da se zabave. U jednom momentu slomila se stolica na vrtešci spravi na kojoj je sedeo i on je ispao i udario u stub. Odmah prevezen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa. Ubrzo nakon prijema je proglašen mrtvim

(Lajv njuz)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading