Italija
Foto: Alo/Printscreen

Jedan hirurg je izudaran pesnicama u lice zbog čega je pun modrica i ožiljaka, drugi je bačen na zemlju i šutiran, a jednoj doktorki je slomljena ruka.

"Izgledalo je kao da smo u seriji Gomora", rekao je jedan od očevidaca, naglasivši da su "svi bili raspamećeni".

Deo zdravstvenog osoblja uspeo je da se sakrije u ambulantu i pozove policiju, koja je uspostavila kontrolu i zaplenila zdravstveni karton preminule devojke. Takođe, obavljeni su razgovori sa uznemirenim rođacima preminule devojke, osobljem bolnice i svedocima, a preuzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera. 

Devojka je u bolnici završila krajem juna, posle saobraćajane nesreće u kojoj ju je udario automobil dok je vozila trotinet.

Nekoliko sedmica je bila na odeljenju intenzivne nege i reanimacije, a zatim je podvrgnuta i operaciji kojom je trebalo da se spreči sužavanje respiratornog kanala, kada je i preminula.

Bolnica je saopštila da je pokrenuta interna istraga, da duboko žale zbog smrti devojke, ali i da su solidarni sa svojim osobljem koje je hiruršku intervenciju, kako se ističe, izvršilo u komplikovanim uslovima usled teškog stanja povređene Italijanke.

"Ne tolerišemo nikakvu vrstu nasilja, a naročito ne onog prema zdravstvenom osoblju koje savesno vrši svoj posao", izjavio je generalni direktor zdravstvene ustanove u Fođi Antonio Nigri.

Predsednik Udruženja lekara u Fođi Pjerluiđi de Paolis istakao je da su lekari uplašeni i da mnogi od njih žele da daju otkaz.

 

 

"Ova situacija nalaže da duboko razmislimo o tome šta se trenutno dešava i da vidimo koliko je zdravstveno osoblje sigurno na svom radnom mestu. Potrebno je da se razmisli o pooštravanju okvira sankcija u slučaju napada na lekare i zdravstvene radnike", naveo je De Paolis.

Udruženje lekara je spremno da zajedno sa lekarima iz Fođe protestuje.

"Lekari nisu ubice i mi nemamo ništa od solidarnosti građana i izjava o podršci. Dozvoliti da čak 50 osoba upadne u bolnicu, na jedno odeljenje, znači prekršiti osnovna pravila kontrole", izjavili su predstavnici italijanskih zdravstvenih sindikata, naglasivši i da traže konkretne i momentalne mere.

"U suprotnom, zdravstveno osoblje će napustiti bolnice, jer ne žele više da budu izloženi jednoj vrsti 'rutinskog nasilja' koje se ponavlja i na koje svi polako počinju da se navikavaju", navode iz sindikata.

BONUS VIDEO

@alo_portal Od sledeće godine još više letnje temperature, suše će biti velika pretnja #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryoupage #viralvideo #viraltiktok #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading