SANKCIJE PROTIV RUSIJE TRAJAĆE ZAUVEK "Ili dok Amerika ne propadne u građanskom ratu"
Alo! Ilustracija/A.V

Sankcije širokog opsega Rusiji ostaće na snazi bez obzira ko pobedi na američkim predsedničkim izborima u novembru, izjavio je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Ranije ove nedelje, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp obećao je da će „koristiti sankcije što je manje moguće“ ako se vrati u Belu kuću.

U objavi na Telegramu u subotu, Medvedev je insistirao da Trampov komentar ne znači da će ukinuti kazne koje su na snazi protiv Moskve.

„Uz svu njegovu očiglednu bravudu kao 'autsajdera', Tramp je na kraju insajder iz establišmenta. Da, on je ekscentrični narcis, ali je takođe i pragmatičar“, rekao je zvaničnik, koji sada služi kao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Bivši američki predsednik razume da sankcije štete ulozi dolara kao međunarodne rezervne valute, ali za njega to i dalje predstavlja „nedovoljan razlog da izvede revoluciju u SAD i ide protiv antiruske linije ozloglašene Duboke države, koja je mnogo jači od bilo kog Trampa“, rekao je Medvedev.

Rusija

Ekaterina Shtukina (POOL)

 

Što se tiče demokratske predsedničke kandidatkinje Kamale Haris, „ne treba očekivati nikakva iznenađenja od nje“ ako pobedi na izborima, predvideo je Medvedev.

„Ona je neiskusna i, prema rečima njenih neprijatelja, prosto glupa. Za nju će biti pripremljeni prelepi besmisleni govori i dosadni „tačni“ odgovori na pitanja, koje će čitati sa telepromptera dok se zarazno smeje“, rekao je on.

Bivši ruski predsednik je primetio da je Sovjetski Savez bio pod sankcijama veći deo 20. veka. Sada se Rusija suočava sa sličnim tretmanom od strane SAD i njenih saveznika, ali u mnogo većim, „bez presedana“ razmera, dodao je on.

„Dakle, sankcije su zauvek. Ili bolje rečeno, dok SAD ne propadnu tokom neminovnog novog građanskog rata. Uostalom, Holivud snima filmove o tome s razlogom“, napisao je Medvedev.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading