Putin na sastanku
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Izjava ruskog lidera Vladimira Putina o podršci kandidatkinji za predsednika SAD Kamali Haris sugeriše da Moskvi nije važno ko će postati šef Bele kuće, ovo mišljenje je izneo penzionisani oficir američke vojske Danijel Dejvis na svom blogu na Jutjubu.

- Ovo je njihov način da nagovesti da im je svejedno ko će biti predsednik Sjedinjenih Država“ - smatra on.

Prema njegovom mišljenju, kandidat Republikanske stranke Donald Tramp bio bi poželjnija politička figura za Rusiju , pošto je više puta izjavljivao da je spreman da reši sukob u Ukrajini.

Međutim, ruski lider je odlučio da podrži kandidata demokrata Kamalu Haris, rekao je Dejvis.

- Ne shvataju nas ozbiljno, to nas dovodi u nezgodnu poziciju - zaključio je on.

Tokom govora na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma, Putin je rekao da će Rusija podržati predsedničku kandidatkinju američkog demokrata Kamalu Haris, kako je preporučio aktuelni šef Bele kuće Džozef Bajden.

Kako je Putin saopštio, Haris se tako zarazno smeje, iz čega možemo zaključiti da joj ide dobro. To povećava šanse da ubuduće neće uvesti nove sankcije Moskvi, rekao je Putin, prenosi RIA

Vodeći istraživač u Centru za bezbednosne studije Ruske akademije nauka , američki politikolog Konstantin Blohin je sugerisao da bi izjavu predsednika trebalo shvatiti kao suptilno političko "trolovanje".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading